Miten Pakata Lomamatkalle

Se miten pakkaa lomamatkalle on täysin henkilöstä riippuvainen. Usein toisen tuttu kaava ei ole välttämättä se kaikkein paras toiselle henkilölle, mutta tässä yksi idea, miten pakkaaminen voi olla hyvä tehdä.

Miten Pakata Lomamatkalle

Jos tavaraa ei ole paljon, käy koko asunnon kaapistot läpi

Jos et ole varma mitä sitä tulisi pakata mukaan, yksi hyvä keino on käydä kaappi kaapilta läpi oman asuntonsa, huoneensa tai tilan tavarat ja vaatteet. Kun kaapista löytyy jokin asia tai esine, mikä olisi kätevä matkalle mukaan, voit ottaa sen pakattavien tavaroiden ryhmään kaapista. Kun koko asunto on käyty läpi ja kaikki tavarat, joita mahdollisesti tarvitse matkalla, alkaa tavaroiden järjestely pinoihin. Pinoja voi olla erilaisia. Yksi esimerkki miten jaotella tavarat ovat tärkeys järjestykseen. Vaatteet ja muu tavara kannattaa järjestellä erikseen. Kun mietit täysin tarpeellisimpia vaatteita lomalle, on mielessä usein alusvaatteet, sukat, paita, housut tai hame ja uimapuku sekä pyyhe jos matkakohde on esimerkiksi rantalomakohde. Sen lisäksi välttämättömiin kuuluvat matkustus ajalle tarvittavat vaatteet. Mieti tarkkaan minkälainen sää kohteessa on ja pakkaa sen mukaan kaikkein kylmimmän kelin mukainen vaatekerrasto ja kaikkein lämpimämmän mukaan toinen. Joka päivälle ei tarvita omaa vaatekertaansa, mutta pohdi myös tarkasti onko kohteessa pyykkäys mahdollisuutta tai sitä, ostatko kohteessa joka tapauksessa uusia vaatteita matkamuistoksi, joita voit jo käyttää kohteessakin. Meno ja paluu matkalle luultavammin riittää myös samat vaatteet koska matka on sama. Joka päivälle puhtaat alusvaatteet ja sukat ovat tärkeät sekä jos on kova hikoilemaan tai kohde on kuuma ja tietää ettei paikan päällä enimmäkseen liiku ilman paitaa tai uimapuvussa, silloin kannattaa matkalle varata myös joka päivälle oma paitansa. Housut, mekot, shortsit ynnä muu alaosa on usein sellainen, mikä menee päivästä jopa parhaimmillaan viikkoon. Vara-alaosa kannattaa kuitenkin ottaa lyhyellekin lomalle, jos matkalaukussa on tilaa, jotta tarpeen tullessa vaihtovaatteet kuitenkin vielä löytyvät.

Mitä matkaan

Tee mielikuva harjoitusta ja kuvittele itsesi kävelemässä lentoasemalla. Sen jälkeen lennolla ja sen jälkeen kohteessa. Mitä teet, missä menet ja mitä voit mahdollisesti tarvita. Katsele ja lueskele matkaohjeita ja tarpeellisia tavaroita myös vaikkapa internetistä, mutta älä hurahda kuitenkaan ostoksille, ellei ole pakko. Yleensä melkein kaiken mitä tarvitaan, saa mistä päin maailmaa vaan kohteesta itsessään ja kaikkea ei tarvitse hankkia ja raahata Suomesta mukanaan. Se mikä on olennaista, että matkustus ajan tarvikkeet kuten passi ja tarvittavat dokumentit löytyvät. Pitkällä lennolla usein hammasharja ja pieni tahna sekä peseytymiseen virkistyspyyhe ja alusvaatteet on hyvä ottaa koneeseen mukaan. Hyvä kirja, musiikkia ja kuulokkeet, tietokone, tabletti tai muuta ajanvietettä on aina hyvä varata mukaan. Tai sitten tehdä päin vastainen ratkaisu ja sulkea puhelin, keskittyä vain olemiseen ja ympärille katseluun sekä mietiskelyyn koko lentomatkan. Perillä tarvitsee suurin piiretin aivan saman, mitä tarvitset aamulla ja illalla peseytymiseen ja kauneudenhoitoon. Sen lisäksi toki ranta kohteisiin ja lämpimiin maihin tarvittavat aurinkosuojat ja aurinkolasit. Matkaan kannattaa varata myös pieni apteekki, vaikka usein paikaltakin saa tarvittavat lääkkeet. Mutta vatsalääkkeet, kipulääkettä ja hiilitabletteja kannattaa aina olla varoilta mukana. Naisten hygieniatuotteet, tamponit ja kuukautissuojat kannattaa ottaa Suomesta, sillä kohteissa saattaa olla vaikea löytää laadukkaita suojia. Samoin ehkäisyvälineiden kanssa. Hyvät kengät, sopivat ja mukavat vaatteet ja omat päivittäiset tarvikkeet, passi, dokumentit ja kamera. Sillä pärjää jo matkalla, kun matkalla.

Mitä matkaan

 

© 2021 Cretan Food